En osallistunut prideen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

En osallistunut prideen tänäkään vuonna, enkä osallistu tulevinakaan vuosina. Suomessa on valtava joukko syrjäyneitä ihmisiä ja pitkäaikaissairaita, joiden elämisen edellytykset ovat tiukilla. Maasta löytyy myös alueita, joissa asumisen ja elämisen mahdollisuudet työpaikkojen puutteen takia ovat katoamassa.

Tämä pride-hömppä, jota on pidetty esillä mediassa ja sosiaalisessa mediassa, on aivan käsittämätöntä. Onko tämä tapahtuma ja kaikki siihen liittyvä oikeasti yhteiskunnan suurimpia kysymyksiä? Tuntuu käsittämättömältä, että viranomaiset lähtevät tällaisen poliittisen pelin nappuloiksi ja mukaan marssiin.

Mutta tehdäänpä koepallo. Järjestetään kulkue vähän toisen asian puolesta ja jos jokin tänne osallistunut viranomainen ei tule mukaan, niin sehän on heiltä selvä kannanotto. Otan vastaan ideoita, miten yhdistämme heikoimmassa asemassa olevien ihmisten ja alueiden asian tapahtumaksi, joka saa vastaavanlaisen suosion ja huomion niin mediassa ja somessa kuin valtakunnan päättäjien taholta.