Järjestötyö on unelmia ja yhdessä toimimista paremman tulevaisuuden puolesta

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Keskusta ja sen jäsenjärjestöt ovat täynnä hienoja ja hyviä toimintatapoja. Meidän ei tarvitse pyörää keksiä uudelleen, vaan me voimme jakaa toiminnassa hyviä ja toimivia toimintatapoja, joilla avulla pääsemme yhä parempiin tuloksiin.

Menestyksellinen järjestötyö tarvitsee innokkaita ja unelmiin uskovia ihmisiä, yhteishenkeä, uusia välineitä ja toimintatapoja. Puoluejohdon on johdettava oman esimerkin ja työn avulla. Keskusta on meidän yhteinen suomalaisten kansanliike paremman Suomen ja maailman puolesta.

1 Keskustan toiminta perustuu Santeri Alkion ihmisyysaatteen pohjalle. Suomalaiset tarvitsevat aatteellisen tien ja tietoa vaikuttaa heitä itseään koskeviin yhteiskunnallisiin päätöksiin. Meidän keskustalaisten on tarjottava kansalaisille oikea ja monipuolinen tieto päätöksenteon taustoista ennen ratkaisuja. Me kaikki tiedämme sen tosiasian, että hyvät ja huonotkin päätökset on helpompi hyväksyä ja elää niiden kanssa, kun niihin on ollut mahdollista jättää oma sormenjälki ja puumerkki.

2 Olen sydämeltäni järjestömies. Kokemukseni Vantaalta, Uudeltamaalta ja maakuntien Suomesta rohkaisevat avaamaan keskustan tilaisuudet koko kansalle eikä vain jäsenille. Meillä Vantaalla on käytännön tieto ja kokemus siitä, kun Juha Sipilä, Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki, Tuomo Puumala ovat jalkautuneet Vantaalle ja heidän vetovoimansa ansiosta ja avulla olemme saaneet toimintaamme mukaan paljon uusia innokkaita ja toimeliaita henkilöitä. Marraskuussa 2015 Matti Vanhasen puheenvuoro SOTE-uudistuksesta toi tilaisuuteen paikalle kymmeniä uusia ihmisiä ja saimme heti toimintaamme mukaan 3 uutta jäsentä ja 2 uutta kuntavaaliehdokasta. Meidän järjestämämme avoimet kansalaistilaisuudet kauppakeskuksissa tai niiden läheisyydessä ovat olleet parasta järjestötyötä uusien kannattajien saamiseksi toimintaamme.

3 Meidän on rohkeasti otettava toimintaamme mukaan uusia kokouskäytäntöjä. Kaupungeissa ja maaseudulla iltakokousten ohella on uskallettava järjestää päivällä pidettävä lounastapaamisia ja -kokouksia. On tosiasia, että monella osallistujalla, varsinkin lapsiperheillä on iltaisin lasten harrastuksia. Itse pidän onnistuneena tapana, kun paikallinen tai valtakunnallinen vaikuttaja pitää lounaan tai kahvin yhteydessä katsauksen, jonka jälkeen voimme keskustella yhdessä aiheesta. Itse muistan lapsuudesta, että myös maaseudun väellä on vakio ”kirkonkyläpäiviä” esimerkiksi maanantaisin tai perjantaisin. Tunnin ruokatunti politiikan parissa kerran kuukaudessa onnistuisi monelta ja kivahan se on käydä sen verran ulkona syömässä tai kahvilla yhdessä ystävien kanssa.

Jäsenpalvelua

4 Keskustan jäsenhankinnassa ja jäsenpalveluissa on oltava innostuksen ja tekemisen meininki. Lupaan ja pidän lupaukseni siitä, puoluekokouskaudella 2016–2018 jäsenhankinta ja jäsenpalvelut organisoidaan toimiviksi ja tehokkaiksi. Meidän jokaisen keskustalaisen pitää osata kertoa kaikille halukkaille, kuinka toimintaamme pääsee mukaan, kuinka liittyä jäseneksi. Meidän on osattava pyytää ja toivottaa jokainen suomalainen mukaan hienoon keskustalaiseen toimintaan mukaan. Itse pyysin julkisuudesta tutun kätilö Raakel Shapcottin ehdokkaaksi ja hän suostui.

5 Puolueen nettisivujen – Keskusta.fi – etusivulla, jokaisen on voitava liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksunsa. Tietojen yhdistyksiin tulee kulkea automaattisesti. Systeemi on saatava toimimaan. Keskustan jäsenkerääjät ja oppaat nostetaan kansanliikkeemme kentälle avuksi ja heille annetaan edellytykset toimia yhdessä paikallisen väen kanssa. Maakuntien Keskustaan luodaan tekemisen meininki.

6 Meidän toiminta on aitoa palvelua ja se toimii erinomaisesti. Jokaista jäsentä ja äänestäjää on palveltava kunnialla. Jokainen tämän liikkeen työntekijä on palvelutehtävässä. Jäsen on tärkein ja hän on kunnia-asemassa liikkeemme tulevaisuuden luomisessa.

7 Puoluetoimiston ja piirien kanssa valmistelemme keskustalaisen jäsenen tietopaketin. Keskustan jäsenyyteen kuuluu, että jokaisella jäsenellä on esimerkiksi sähköinen jäsenkortti ja jäsenedut. Hänelle lähetetään joka kuukausi puolueen jäsenlehti kotiin ja hänelle julkaistaan politiikan jäsensivut keskusta.fi -osoitteessa.

8 Keskusta ottaa käyttöön uudet mahdollisuudet sähköisen ja mobiiliviestinnän saralla. Tietoa toiminnasta ja tapahtumista löytyy helposti. Keskustan puheenjohtajan, puoluesihteerin, varapuheenjohtajien, ministereiden ja keskustavaikuttajien palstalla on joka viikko tuoretta ja kiinnostavaa luettavaa.

Jäsentoimintaa

9 Jokaisessa kunnallisjärjestössä järjestämme politiikan talkoopäivät keväisin ja syksyisin. Keskustan kaikki luottamushenkilöt kutsutaan ruuan ja poliittisen tekemisen pariin. Talkootilaisuuksissa puhutaan ja muodostetaan yhdessä keskustan oma linja kotikunnan tulevaisuudesta. Paikalla on paikallisia tai valtakunnallisia keskustalaisia tai muita vaikuttajia puhumassa napakasti ja innostamassa aatteeseen tai ajankohtaiseen teemaan.

10 Keskustan taajama- ja kaupunkitoiminta on sydäntäni lähellä. Urheiluseura Vantaan Salamien puheenjohtajana tiedän, että suurkaupungeissa menestyäkseen on uskallettava mennä katutasolle kansalaisten pariin toimimaan ja tekemään. On oltava siellä, missä ovat ihmiset ja uskallettava kohdata heidät.

Olen teidän käytettävissänne, luottaen yhteiseen menestykseen!

Teidän, Sami Kilpeläinen

Kirjoittaja on ehdolla Suomen Keskustan puoluesihteeriksi tulevana
viikonloppuna Seinäjoella järjestettävässä puoluekokouksessa