Kansanvallan juhla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Suomi viettää tänään 100. itsenäisyyspäiväänsä. Samalla suomalaiset valmistautuvat tammikuussa pidettäviin presidentinvaaleihin, joissa valitaan uusi tasavallan presidentti ja suunnan näyttäjä isänmaan uudelle vuosisadalle.

Yli 20 000 suomalaista antoi syksyn aikana tukensa valtiotieteen tohtori ja europarlamentaarikko Paavo Väyrysen asettamiselle kansalaisliikkeen presidenttiehdokkaaksi. Tänään, Suomen itsenäisyyspäivänä, perustetaan presidenttiehdokas Paavo Väyrysen tukiryhmä, johon ovat kaikki kansalaiset ja kansankerrokset tervetulleita.

Suomi tarvitsee kokenutta, mutta tulevaisuuteen katsovaa näkemystä. Suomen tulee jatkaa liittoutumattomuuden ja puolueettomuuden linjalla ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä pyrkiä rakentamaan rauhaa kuin uhoamaan sotaa. Suomen on pysyttäydyttävä sotilasliitto Naton ulkopuolella.

Euroopan unionissa isänmaan on oltava itsenäisellä linjalla ja puolustettava kansallisia etuja, sillä niin suuretkin EU-maat tekevät. Mikäli unionia ei kehitetä itsenäisten valtioiden taloudellisena yhteisönä, ei Suomella ole intressiä olla sen jäsen. Suomen tulee korostaa pohjoismaista yhteistyötä, joka on historiallisesti, kulttuurillisesti, taloudellisesti ja henkisesti oikea viiteryhmämme.

Maahanmuutto on yksi Eurooppaa jäytävistä kysymyksistä. Suomen on ajettava kansainvälisessä politiikassa linjaa, missä pyritään lievittämään levottomuuksia, rakentamaan rauhaa ja auttamaan pakolaisia heidän kotialueillaan tai lähivaltioissa. Rauhanvälitys, kehitysapu ja tarvittaessa pakolaisleirien perustaminen ongelma-alueiden lähelle ovat inhimillisiä toimia, jotka mahdollistavat ihmisten paluun ja tulevaisuuden rakentamisen synnyinseuduillaan.

Suomi nousi itsenäisyyden aamunkoitossa tasapainoiseksi ja hyvinvoivaksi valtioksi sen vuoksi, että jokaiselle kansalaiselle tarjottiin syntymälähtökohdistaan huolimatta tasapuoliset mahdollisuudet kasvaa, kouluttautua ja osallistua. Tämä perintö on viime vuosina politiikassa hukattu. Nyt suomalaisessa yhteiskunnassa tuntuu vallitsevan vahvimman ja rikkaimman oikeus – raharikkaat, optiomiljönäärit ja hyvintoimeen tulevat kaupunkilaiset saavat paremmat palvelut ja edut kuin pieni- ja keskituloiset maakuntien asukkaat. Osa yhteiskunnallisista palveluista – sosiaali- ja terveyspalveluista tai liikenteestä aiotaan yksityistää yritysten käsiin voittoa osakkeenomistajille tuottamaan. Köyhän asia on nykypäättäjien toimesta unohdettu!

Suomi tarvitsee presidentiksi todellisen unilukkarin, jolla on kokemusta, osaamista ja näkemystä johtaa isänmaata uudella itsenäisyyden vuosisadalla. Paavo Väyrynen on tähän työhön paras mies. Rohkea, kokenut ja näkemyksellinen presidentti.

Tule sinäkin mukaan kansanvallan juhlaan.

Parhaimmat onnittelut rakkaalle 100-vuotiaalle Suomelle.