Keskustaliberaalin politiikan tuhon tie III: Piia Katteluksen laiton erottaminen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Keskustan vielä istuvana puoluevaltuuston jäsenenä en ole voinut kuin ihmetellä sitä hampaattomuutta, jota keskustan puolue-elimet, suuri osa eduskuntaryhmästä ja varsin valtioneuvoston jäsenet ovat edustaneet.

Jos vielä vuonna 1948 keskustan edeltäjä maalaisliitto nojasi Raamattuun ja Suomen laki -kirjaan, niin mihin nojaa tämän päivän keskusta? Maalaisliitto puolusti voimakkaasti kaikkien suomalaisten asian edistämistä asuinpaikasta tai taustasta riippumatta. Edisti työpaikkojen syntymistä koko Suomeen, ja samalla korosti ihmisten omaa kehittymistä, siis yritteliäisyyttä, puolusti kansan vapautta, mutta peräsi vastuullisuutta – asetti siis raamit. Puolusti elämää, ja lainsäädäntöä kehitettiin kristinuskon hengessä.

Tänään ne keskustalaiset, jotka ovat rohjenneet toimia yli pikkumaisten poliittisten broilerien eli ohi keskustaliberaalikoulun kasvattien oppien vastaisesti, ovat joutuneet suoranaisten vainojen kohteeksi. Toisin kuin nuo keskustaliberaalit poliittiset broilerit, nämä ihmiset ovat olleet oikeissa töissä ja ajaneet puolueen arvojen mukaista politiikkaa.

Mikä on näiden sydänjuuriaan myöten aatteellisten keskustalaisten palkka? Translakia ja homoliittoja ajava Suomen Keskusta rp. erottaa puolueesta kilpa kilpaa heitä – ihmisiä, jotka ovat uskollisesti ajaneet puolueen arvoja – kaikkien suomalaisten ja koko Suomen asiaa.

Keskusta toimii erottamisissa vastoin sääntöjä ja poliittisesti vastoin puolueen ohjelmia. Puolue palkitsee ja päästää aina valtioneuvostoon asti näitä bernereitä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ehdollisen vankeusrangaistuksen saaneita kaikkosia. Eikö vankilatuomio ole sääntöjen mukainen ”yleinen pahennuksen aihe”? Eikö ministeri Anne Bernerin keskittävä politiikka ole täysin vastoin puolueohjelmaa? Näyttäkää yksikin kohta, jossa laittomasti erotettu Piia Kattelus olisi toiminut vastoin sääntöjä tai poliittisesti yhtä törkeästi kuin vaikka Berner?

Jos ja kun keskustassa on erottamisten tielle laittomasti lähdetty, niin laitetaan totuuskomissiot sitten pystyyn oikein kunnolla. Aloitetaan siitä, ovatko keskustalaiset valtioneuvoston jäsenet toimineet puolueen ohjelmien ja puoluekokouspäätösten mukaisesti? Ja kuinka monella eduskuntaryhmän jäsenellä on lainvoimaisia tuomioita oikeudesta?

Sami Kilpeläinen
Keskustan puoluevaltuuston jäsen