Keskustan tavoitteeksi suurimman puolueen asema

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Keskusta on palautettava koko kansan yhtenäiseksi voimaksi. Keskustan on saavutettava suurimman puolueen asema syksyn 2012 kunnallisvaaleissa, vuoden 2014 Euroopan parlamenttivaaleissa ja noustava eduskuntavaaleissa 2015 eduskunnan suurimmaksi puolueeksi.

Keskustan puoluesihteerin tärkein tehtävä tulevina vuosina on tehdä työtä tämän tavoitteen eteen – toimia yhdistävänä voimana. Yhtenäinen ja aatteellinen keskusta menestyy ja eheyttää Suomea.

Keskustan palattua eduskuntavaaleissa maan suurimmaksi puolueeksi, sillä on mahdollisuus ajaa oikeudenmukaista ja tasa-arvoista politiikkaa koko Suomessa. Samalla on aivan selvää, että puolueen puheenjohtajasta tulee tasavallan pääministeri.

Keskustan menestyksen avain on siinä, että maakuntien ääni kuuluu puolueessa vahvemmin. Politiikan sisällössä ja teoissa pitää näkyä voimakkaasti alueiden ja ihmisten tasapaino, tasa-arvo ja hajautus.

Keskustan linjan päättää keskustan jäsenistö ja puolueen menestys on sen varassa. Siksi on hienoa, että puolueen puheenjohtajan valinnasta järjestetään toukokuussa jäsenvaali ennen kesäkuussa Rovaniemellä pidettävää puoluekokousta. Puolueen tulevan puheenjohtajan – kuka hän sitten onkaan – asema vahvistuu jäsenvaalin myötä.

Jäsenvaali antaa puolueen jäsenille todellisen vaikutusmahdollisuuden. Samalla se on Keskustalle mahdollisuus houkutella mukaan uusia ihmisiä ja nuoria mukaan puolueen toimintaan – äänestämällä tulevaa pääministeriehdokasta. Samalla jäsenvaali kiinnittää ja kohdistaa yleistä ja laajaa mielenkiintoa puolueen toimintaa kohtaan. Jäsenäänestys vahvistaa myös Keskustan kuvaa nykyaikaisena puolueena, joka aidosti toimii kansanvaltaisten ihanteidensa mukaisesti.