Keskustavaikuttaja Sami Kilpeläinen kansalaispuolueeseen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Keskustan puoluevaltuuston jäsen ja keskustavaikuttaja Sami Kilpeläinen ilmoitti perjantaina tukevansa Paavo Väyrysen kansalaispuoluetta.

Kansalaispuolue on tällä hetkellä ainoa kansanliike joka nojautuu keskustalaisen arvopohjan keskeisiin lähtökohtiin. Se on kansalaislähtöisenä liikkeenä jopa aikaansa edellä, irrallaan vanhanaikaisista puolueista, hän sanoo.

Keskustan valtakunnan politiikka ei ole keskustavaikuttajan mielestä enää keskustalaista, vaan puolueesta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

Kilpeläinen uskoo vahvana organisaattorina kansalaispuolueen toiminnan jalkauttamiseen kentälle, ihmisten pariin, jäsenkyselyiden ja muun suorien nykyaikaisten vaikutuskanavien kautta. Puolueessa hän arvostaa sen keskustalaisista arvoista kumpuavaa ihmisten ja alueiden tasapainoiseen kohteluun panostamista ja kodin, uskonnon ja isänmaan tärkeille arvoille osoitettua maltillista tukea ja pienituloisten asiaa. Arvoja, jotka keskusta on unohtamassa.

Myös maltillinen kriittisyys EU:n liittovaltiokehitykselle ja Suomen euro-eron ajaminen sekä Suomen kansallisen itsenäisen talous-, kauppa- ja työllisyyspolitiikan ajaminen ovat kansalaispuolueen vahvoja linjauksia.

Keskusta on yhtiöttämässä ja yksityistämässä palveluita ja liikenneväyliä, mistä on vain pieni askel kansallisomaisuuden yksityistämiseen.

Libertaristisen Anne Bernerin vierailu puolueessa yhdessä muun liberaalijoukon kanssa on käymässä kohtalokkaaksi keskustalaiselle kansanliikkeelle. On käsittämätöntä, että vuosikymmeniä puolueen aatteen nimissä tehdyllä työllä ei ole mitään arvoa, vaan eri aatteen edustajat voivat hypätä suoraan ministeriksi ilman jäsenkirjaa. Tuhoa syntyy koko ajan.

Bernerin pitäisi jättää ministerin tehtävät.

Sami Kilpeläinen aikoo jatkaa keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Hän luopui vuoden vaihteessa keskustan Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta.