Kristillisiä arvoja tulisi kunnioittaa kouluissa ja päiväkodeissa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Suomi on kristillinen maa ja sitä tulisi kunnoittaa myös kouluissa ja päiväkodeissa.

Rakas Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Isänmaan eteen ovat edeltävät sukupolvet tehneet valtavan työn. Rakentaneet maan, jakaneet rikkailta köyhille, kärsineet puutetta ja nälkää sekä antaneet terveytensä ja henkensä puolustaessa tätä arvokasta maata. Mutta aina viesti on ollut selvä – kaveria ei jätetä.

Suomi ja suomalaiset ovat olleet niin hienoa kansaa, että he ovat antaneet ihmisille oikeuden poliittiseen mielipiteen vapauteen ja uskonnon vapauteen. Se on ollut jokaisen perusoikeus.

Suomella on ollut erityinen siunaus. Sata vuotta suomalaiset ovat rakentaneet yhtenäistä kansakuntaa, johon keskeisenä on kuulunut kristinusko. Lainsäädäntömme pohja on kristinuskossa ja Raamatun kymmenessä käskyssä. Miksi suomalaisten lasten ei anneta olla osallisia tässä? Miksi päiväkodeista ja kouluissa karsitaan kaikki kristilliset perinteet? Onko käymässä niin, että tämä uusliberaalinen maailmankuva ja punaviherhöttö vie meiltä tärkeimmät – henkiset ja hengelliset arvot?

Vaikka lapsena moni asia väsytti, niin yksi asia oli pyhä – koulun aamuhartaus kuunneltiin hiljaa ja seisten “Herraa hyvää kiittäkää” laulaen. Tämän päivän kouluilla ja päiväkodeilla on tärkeä tehtävä ja niiden opetuksessa pitää näkyä kristillinen etiikka ja kasvatus. Jos kristillinen kasvatus ei ole mukana koulussa, emme voi hyväksyä nykyistä biologiankaan opetusta evoluutioteorioineen kouluihimme. Se on vastoin uskontoani! Kristittyjen ei tarvitse olla muukalaisia omassa isänmaassaan.

PS. Minä olen opettanut, että jos joku opettaa koulussa, että ihminen periytyy apinasta, niin vastaa “no en minä sinun suvusta toki tiedä, mutta minun suku ei ainakaan.”