Vantaan kasvun rajat

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Kilterin koululla kerrottiin viime viikolla vakavaa asiaa Länsi-Vantaan koulujen tilanteesta. Useita kouluja suljetaan ja oppilaita lisätään alueen muihin kouluihin.

Tuomelan koulun ja aiemmin idässä Hevoshaan koulujen lakkauttamispäätökset ovat olleet vääriä ratkaisuja. Sisäilmaongelmien räjähtäessä käsiin, ei Vantaalla ole riittävästi opetustiloja.

Käsittämättömät 500 lasta enemmän aloittaa perusopetuksen 1.-9. luokalla joka vuosi. Alueelle rakennetaan vauhdilla lisää uusia taloja ja asuinalueita. Päivähoitopaikoista ja koulupaikoista on huutava pula.

Rakentaminen ja kasvu mielletään yleensä vain myönteiseksi asiaksi. Harvemmin muistetaan, että kasvu maksaa.

Kasvu- ja keskittämispolitiikan maksumieheksi ovat joutumassa lapset. Lapsien mahdollisuus saada opetusta inhimillisen kokoisissa ryhmissä ja terveissä koulutiloissa on pysyvä ongelma. Isossa ryhmässä opettajalla ei ole riittävästi aikaa jokaiselle oppilaalle.

Meidän vantaalaisten on puolustettava omaa asemaamme. Väestön keskittyminen tuo enemmän kustannuksia kuin tuloja. Järkevämpää on puolustaa tasapainoisempaa Suomea. Turvata elämisen mahdollisuudet siellä, missä on tilat jo valmiina. Kasvun rajat ovat vastassa.

Sami Kilpeläinen
puheenjohtaja
Vantaan Keskusta