Kansalaispuolue perusti neljännen ja viidennen osaston Helsinkiin ja Uudellemaalle.

TIEDOTE, JULKAISUVAPAA HETI

Kansalaispuolue perusti neljännen ja viidennen osaston Helsinkiin ja Uudellemaalle.

Kansalaispuolue jatkoi menestyksellistä alueellista organisoitumista perustamalla neljännen ja viidennen osaston Helsinkiin ja Uudellemaalle sunnuntaina 14.1.2018 Helsingissä. Perustamiskokouksen osanottajien määrä jouduttiin ennakkoilmoittautumisella rajaamaan noin kahteenkymmeneen kansalaispuolueen aktiiviin.

Puhetta kokouksessa johtanut puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen kertoo, että kansalaispuolue on jo aikaisemmin perustanut osastot Oulun vaalipiiriin loppuvuodesta 2017, Keski-Suomeen 5.1.2018 ja Pohjanmaalle 6.1.2018. Helsinkiin ja Uudellemaalle perustetut osastot ovat järjestyksessä neljäs ja viides. Lappiin perustetaan kuudes osasto Rovaniemellä maanantaina 15.1.2018 klo 18.00 hotelli Santa Clausissa.

“Kansalaispuolueella on Helsingissä ja Uudellamaalla jo noin 800 kannatusjäsentä ja jäsenhankintaa tullaan tehostamaan osastojen perustamisen myötä,” kertoo Sami Kilpeläinen.

Osastojen perustaminen on tärkeä osa puolueen toiminnan laajentumista valtakunnalliseksi puolueeksi alueorganisaatioiden kautta. Puolue tähtää vuoden 2019 eduskuntavaaleihin ja se pyrkii asettamaan kaikissa vaalipiireissä täydet ehdokaslistat.

Helsingin osastoa vetämään sekä toimintaa koordinoimaan nimettiin Martti Issakainen Munkkivuoresta ja Uudenmaan osastoa Hanna Brotkin Vantaalta.

Helsingin ja Uudenmaan osastojen perustamiskokouksessa nimettiin seuraavat yhteyshenkilöt Helsingistä: Aurora Frimodig, Evgeni Sarelainen, Sakari Romunen, Tuija Mäntynen, Marko Pasanen, Petri Flander, Hannu Elo ja Juhani Lohikoski. Helsingissä on jo toiminut nimettyinä kansalaispuolueen asiantuntijajäseninä Martti Issakainen, Harri Lindell ja Tapio Varis.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja Hanna Brotkin Vantaalta, Mikko Punkari Kirkkonummelta sekä Kari Arvola ja Kaija Olin-Arvola Raaseporista ovat jo aikaisemmin toimineet kansalaispuolueen asiantuntijajäseninä Uudellamaalla. Lisäksi Uudenmaan yhteyshenkilöiksi kutsuttiin Anna Björklund, Pekka Koskenkorva ja Olavi Myllymäki Espoosta, Jukka Leppälahti Keravalta, Sami Ronkola Vantaalta ja Jouko Piho Loviisasta.

Perustamiskokouksessa paikalla ollut Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus Seinäjoelta seurasi tyytyväisenä, kuinka kokouksen jälkeen Helsingin ja Uudenmaan osastojen aktiivit suuntasivat kulkunsa kohti Narinkkatoria ja Paavo Väyrysen vaalimökkiä vaalijulisteet kainalossa.

Kansalaispuolueen osastotoimintaan ovat tervetulleita kaikki kansalaispuolueen kannattajat ja kansalaispuolueen toiminnasta kiinnostuneet.