You are currently viewing KANSALAISPUOLUE: TÄYDET EHDOKASLISTAT EDUSKUNTAVAALEIHIN

KANSALAISPUOLUE: TÄYDET EHDOKASLISTAT EDUSKUNTAVAALEIHIN

Kansalaispuolueen tiedote 6.2.2018

KANSALAISPUOLUE: TÄYDET EHDOKASLISTAT EDUSKUNTAVAALEIHIN
Rekry ehdokkaista koskettaa koko kansaa ja ilmoittautua voi sähköisellä lomakkeella

1.Kansalaispuolueen tavoitteena on täydet listat jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Ensimmäiset kansanedustajaehdokkaat tullaan nimeämään kevään aikana. Ehdokkailla on mahdollisuus osallistua myös eduskuntavaaliohjelmatyöhön.
Ehdokashaun lisäksi Kansalaispuolueen johto tulee jatkamaan osastojen perustamista. Järjestyksessä yhdeksäs osasto perustettiin Pirkanmaalle viime perjantaina. Seuraavaksi tullaan perustamaan Varsinais-Suomen osasto ja Hämeen osasto. Lisäksi maakuntakierroksia ja ehdokashankintaa tullaan jatkamaan jo perustettujen osastojen alueilla.

Osastojen perustamisen kautta Kansalaispuolueen riveihin on liittynyt kymmeniä uusia aktiiveja. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Tunnemme vastuumme ja haluamme antaa ihmisille aidon mahdollisuuden vaikuttaa.

2.Eduskuntavaaliehdokkaiden rekrytoiminen

Kansalaispuolue aloittaa eduskuntavaaliehdokkaiden rekrytoimisen sähköisen lomakkeen avulla. Sähköinen lomake avataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ehdokkaiden on täytettävä viisi kriteeriä päästäkseen ehdolle kansanedustajaehdokkaaksi. Kriteerit ovat rehoellisyys ja suomalaisuus, todellinen tasa-arvo, uudistaminen, poliittinen moninaisuus ja alkiolaisten arvojen jatkuvuus.

Lisäksi lomakkeessa kysytään yksilöiviä kysymyksiä sekä muutamia eduskuntavaalikampanjointiin liittyviä kysymyksiä.