Kansalaispuolue varautuu sote-ratkaisun kaatumiseen ja ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin

Kansalaispuolue varautuu sote-ratkaisun kaatumiseen ja ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin

Kansalaispuolueen puolesta sote-ratkaisu joutaa kaatua.

– Vastustamme sote:n yksityistämistä. Toteutuessaan se keskittää palvelut suuriin kaupunkeihin ja maaseutukunnat menettävät palvelut. Maakunnalle siirtyvät palvelut jättävät kunnat velkataakkoinensa tiukoille, linjaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Kansalaispuolueen mukaan iso osa palveluista siirtyy yksityisille terveysfirmoille ja jättää veronmaksajille vajaakäytöllä pyörivät julkiset palvelut. Perustuslain mukainen palvelujen saatavuus vaarantuu.

Kansalaispuolue on valmis pienentämään pakolaiskiintiötä niin kauan kuin Suomeen saapuu runsaasti turvapaikanhakijoita. Vuonna 2017 turvapaikkaa haki Suomesta yhteensä 5 059 henkilöä ja 2016 yhteensä 5 657. Muistissa on vielä vuosi 2015, jolloin Suomeen saapui ennätysmäärä TP-hakijoita eli yli 32 400.

-Kansalaispuolue on valmis tiukentamaan ulkomaalaislakia Norjan mallin mukaisesti, kuten ottamalla käyttöön tehokkaan turvapaikkahakemusten käsittelyprosessin koskien selvästi perusteettomia hakemuksia. Norjassa selvästi perusteettomat hakemukset käsitellään 48 tunnissa, Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus toteaa.

Kansalaispuolueen puoluehallituksen jäsen Tuula Komsi haluaa puolustaa suomalaisia:

-Suomessa pyritään tekemään politiikkaa, jossa muiden tahojen intressit ovat tärkeämpiä kuin suomalaisten. Tämän on muututtava, vaatii Komsi.

Aluepolitiikka on Kansalaispuolueelle keskeisimpiä asioita. Kansalaispuolueen tavoitteena on luoda työtä mm. aktiivisen valtionyhtiöpolitiikan kautta saamalla pääomia maakuntiin. Puolue vastustaa Altian yksityistämistä ja vastustaa salassa valmisteltavaa viinamonopoli Alkon viemistä pörssiin.

Puoluetta kohtaan on osoitettu kasvavaa kiinnostusta viime viikonlopun jälkeen.

Puheenjohtaja Sami Kilpeläisen mukaan puoluetta kehitetään jo perustettujen osastojen kautta. Kansalaispuolueeseen on tulossa uusia, nuoria ja potentiaalisia ehdokkaita. Ehdokashankintaa tehostetaan ennenaikaisten eduskuntavaalien varalta.

-Paljon on työtä tehtävä, mutta me emme työntekoa pelkää, Kilpeläinen päättää.