KILPELÄINEN JA KATTELUS JATKAVAT KANSALAISPUOLUEEN JOHDOSSA

KILPELÄINEN JA KATTELUS JATKAVAT KANSALAISPUOLUEEN JOHDOSSA

Myöhään lauantai-iltana Oulussa päättynyt Kansalaispuolueen sääntömääräinen vuosikokous ja sitä seurannut puoluehallitus valitsi kainuulaistaustaisen Sami Kilpeläisen jatkamaan puolueen puheenjohtajana ja seinäjokisen Piia Katteluksen varapuheenjohtajana. Lisäksi puoluehallitukseen nimettiin Tuula Komsi Kangasalalta.

Puheenjohtaja Kilpeläinen kertoo, että Kansalaispuolue ruoti kokouksessa kovin sanoin julkisuudelta piilossa ja salaa valmisteltavaa viinamopoli-Alkon yksityistämistä.

-Yksityistämisvimmalle on laitettava piste. Altian ja salassa tehtävän Alkon yksityistämisen ohella suuri huoli koskettaa sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämistä ja siten julkisen sektorin kituvaa alasajoa ja palveluja keskittymistä suuriin keskuksiin, Kilpeläinen lataa.

Kansalaispuolueen sääntömääräisen vuosikokouksen johtanut Piia Kattelus pitää käsittämättömänä, että Paavo Väyrynen järjesti Euroopan Parlamentin varoilla seminaarin samana viikonloppuna toisaalle Ouluun ja sen yhteyteen oman laittoman “varjokokouksensa”.

-Me Kansalaispuolueessa emme hyväksy julkisten varojen minkäänlaista väärinkäyttöä omien tarkoitusperien edistämiseen, Kattelus toteaa ykskantaan.

-Väyrysen luottamusaseman väärinkäytökset puoluehallituksen jäsenenä saivat jatkoa lauantaina samana aamuna hänen yksin kokoonkutsumallaan laittomalla varjokokouksella ja nimeämällään “Terijoen hallituksella”, sanoo Kansalaispuolueen puheenjohtaja Kilpeläinen ja jatkaa, että jatkossa puolue panostaa ihmisiä koskettaviin asiakysymyksiin “väyrystelyn” sijaan.