Kansalaispuolueen Lapin osasto perustettiin innostuneessa hengessä

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti:

Kansalaispuolueen Lapin osasto perustettiin innostuneessa hengessä

Kansalaispuolue on päättänyt järjestäytyä alueellisesti vaalipiireittäin. Järjestyksessä kuudentena perustettiin Lapin osasto 15.1.2018 Rovaniemellä pidetyssä kokouksessa.

Lapin osaston perustamiskokouksessa oli paikalla Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus. Kokouksessa valittiin alueen yhteyshenkilöiksi Sanna Välimäki Rovaniemen Autista, Margit Kivimäki Pellosta, Akseli Erkkilä Kittilästä, Jukka Sarre Inarista, Aslak Pieski Utsjoelta, Jani Leppäjärvi ja Juhani Keinänen Torniosta sekä Esa Putaansuu, Jouko Körkkö ja Pertti Ahokas Rovaniemeltä. Lisää yhteyshenkilöitä nimetään vielä talven aikana.

Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen Akseli Erkkilä toimii Lapin osaston koordinaattorina.

Perustamiskokouksessa tuli todettua, että Kansalaispuolueen tapaiselle kansanliikkeelle, jonka isot teemat ovat sotilaallinen liittoutumattomuus ja puolueettomuus, EU:n liiallisen integraation ja liittovaltiokehityksen vastustaminen, järkevä ja hajautettu aluepolitiikka, ihmiskuntapolitiikka sekä hallittu maahanmuuttopolitiikka on suuri tilaus ja tarve.

Eduskuntavaaliehdokkaiden etsimisen aloittaminen päätettiin käynnistää mahdollisimman pian, koska kevät 2019 koittaa pian. Lapin osastossa on kiinnostusta myös mahdollisia maakuntavaaleja kohtaan.

Lapin osaston totesi tyytyväisenä, että Kansalaispuolueen tukeman, kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrysen vaalijulisteet on saatu kattavasti esille Lapissa ja monin paikoin ensimmäisenä.