Lehdistötiedote 21.1.2018 julkaisuvapaa heti:
Kansalaispuolueen Savo-Karjalan osasto perustettiin erittäin myönteisessä hengessä, koska Kansalaispuolueen aktiivit ovat vahvasti mukana valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen kovassa nosteessa olevassa vaalikampanjassa.
Järjestyksessä seitsemäntenä perustettiin Savo-Karjalan osasto Joensuussa osana alueellista järjestäytymistä.
Savo-Karjalan osaston perustamiskokouksessa oli paikalla Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus. Kokouksessa valittiin alueen yhteyshenkilöiksi Ari Turpeinen Kaavilta, Unto Seppälä ja Hannu Hyvönen Iisalmesta, Harri Hallikainen Joensuusta, Kalle Räty Onttolasta, Risto Lappalainen Lapinlahdelta, Terho Antero Timonen Valtimolta, Ville Kuivalainen Siilinjärveltä ja Patricia Marin Leppävirralta. Lisää yhteyshenkilöitä nimetään kevään aikana.
Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen Ville Kuivalainen nimettiin lisäksi Savo-Karjalan osaston koordinaattoriksi ja vetäjäksi.
Kansalaispuolue on vastustaa NATO-jäsenyyttä ja on sitä mieltä, että hyvät suhteet Venäjään ovat erittäin tärkeät. Eurooppa-politiikassa Kansalaispuolue ajaa EU:n kehittämistä itsenäisten kansallisvaltioiden liittona sekä etenkin alue- ja maatalouspolitiikan osalta päätösvallan palauttamista kansallisvaltioille. Kansalaispuolue näkee euroeron erittäin kiireellisenä toimenpiteenä.
Aluepolitiikassa Kansalaispuolue ajaa tasapuolista ja hajautettua yhteiskuntarakennetta.
“Kansalaispuolue tuomitsee työttömiä rankaisevan ja köyhiä kyykyttävän aktivointimallin toteutustavaltaan epäonnistuneena. Ennemmin valtion tulisi luoda työmahdollisuuksia aktiivisen aluepolitiikan keinoin ja pyrkiä säilyttämään monipuolinen elinkeinorakenne myös maakunnissa”, linjaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.
Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Katteluksen mukaan puolue kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, mikäli se hyödyttää Suomea kansallisista lähtökohdista, mutta suhtautuu kriittisesti hallitsemattomaan massamaahanmuuttoon.
“Mielestämme pakolaiskiintiötä voidaan pienentää. Lisäksi Suomen vetovoimatekijöitä, kuten muille kuin Suomen kansalaisille suunnattuja sosiaalietuuksia, tulisi karsia kansallisen lainsäädännön keinoin, kuten esimerkiksi Tanskassa ja Itävallassa on tehty”, vaatii Kattelus.
Eduskuntavaaliehdokkaiden kartoittaminen päätettiin aloittaa välittömästi ennenaikaisten eduskuntavaalien varalta.