Kansanterveys on alkoholilaki-äänestyksen suurin häviäjä

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi

Kansanterveys oli varmasti eilisen alkoholilaki-äänestyksen suurin häviäjä. Miljardiliikevaihtoa pyörittävät kauppaketjut suurimpia voittajia, taas.

Erityisen hyvin keskustan katoamisen juuriltaan kiteyttää yllättäen aamun HS (16.12.2017): “Lopullisessa äänestyksessä keskustan ryhmä jakautui suunnilleen kahtia. Tulos heijastaa eduskuntaryhmässä aiemmin näkynyttä liberaalin ja perinteisemmän linjan eroa. Jakolinja on vain syventynyt, kun puolueen kannatusluvut ovat jatkaneet laskuaan.”

Keskustaliberaalin politiikan tuhon tie sai taas uuden luvun kirjaansa. Keskustan ja erityisesti maalaisliiton arvomaailmassa vastuuta lähimmäisestä korostettiin. Valtaosalle suomalaisista alkoholi ei ole ongelma, mutta tilastojen, aikaisempien poliittisten päätösten ja nuorison altistumisen kannalta riskit haitallisista vaikutuksista kasvavat.

On sääli, että äänestyksestä toiseen nämä useat keskustalaiset lipeävät liberaalille tielle ja aina on joku selitys. Kyllähän se tuntuu pahalta, että oma puolue varastettiin eri arvojen käyttöön. Aivan kuin renki olisi tullut töihin taloon ja alkanut hetken päästä isännöimään koko taloa.

Alkoholilaki voi olla niin sanottu omantunnon kysymys, mutta keskustassa tuntuvat kaikki asiat menevän vieraan liberaalin politiikan nimiin – käsittämätöntä. Siksi tämä äänestys näytti paljon keskustalaisista kansanedustajista – eliitin sylikoirista.

Siksi on syytä katsoa parempia ja isänmaallisempia vaihtoehtoja.